Tyleen slang

Wanneer een waterleiding wil aanleggen in de garage, schuur of tuin dan is de tyleenslang van 16mm zeer geschikt. Dit geldt tevens ook wanneer u een beregening gaat aanleggen. Naast de tyleenslang van 16mm vindt u bij de PVC specialist nog meer maten. Denk aan de tyleenslang van 20mm, 25mm, 32mm en 40mm. Ook vindt u bij ons een tyleen T-stuk. Er zit altijd wel een maat tussen die geschikt is voor uw project.

Het gebruik van de tyleenslang in maten zoals 16mm, 20mm en 25mm

De tyleenslang van 16mm beschikt over het KIWA-keurmerk. Dit betekent dat de tyleenslang geschikt is voor drinkwater. Als een tyleenslang het KIWA-keurmerk heeft, ziet u blauwe strepen aan de zijkant van de slang. Ook staat er ‘’KIWA’’ op de tysleenslang. Zo weet u dus zeker of de tyleenslang van 16mm gepast is voor drinkwater. Verder wordt de tyleenslang als toepassing op drinkwater, ook toegepast om drinkvoorziening te creëren voor dieren. Kortom, de tyleenslang van 16mm, 20mm, 25mm, 32mm of 40mm wordt voor diverse gelegenheden ingezet. Het gaat hierbij vaak om koud waterleidingen. Dit geldt tevens ook voor de pvc-kogelgraan. Het is mogelijk om delen van de tyleen aan elkaar te verbinden met een tyleen T-stuk.

Meer diverse maten zoals 32mm, 40mm en een tyleen T-stuk

Een tyleenslang is in allerlei maten beschikbaar. In ons assortiment vindt u onder andere een tyleenslang van16mm, 20mm, 25mm, 32mm en 40mm. Ook vindt u bij ons een tyleen T-stuk. Welke maat tyleen u nodig heeft is afhankelijk waarvoor u de tyleen gaat gebruiken. Wanneer er weinig water door een korte afstand gaat, kan de diameter klein zijn. U kiest dan bijvoorbeeld voor de tyleenslang van 16mm, 20mm of 25mm. Wanneer er veel water over een lange afstand moet worden geleid, dan is er juist een grote diameter belangrijk. Dan kiest u eerder voor een tyleenslang van 32mm of 40mm. Daarnaast is het gebruik van een tyleen T-stuk aan te raden om de slangen goed te verbinden.

Wat zijn de gevolgen van een onjuiste maat tyleen?

Wanneer u de tyleenslang van 16mm, 20mm, 25mm, 32mm of 40mm verkeerd gebruikt heeft dit gevolgen. Een te kleine maat zorgt ervoor dat het water niet goed doorstroomt waardoor er drukvlies ontstaat. Een te grote maat resulteert niet direct in een probleem. Kies daarom altijd bij twijfel een maat groter. Wanneer u de slang wilt koppelen is het verstandig altijd een tyleen T-stuk aan te schaffen.

Bestel de juiste maat tyleen

Heeft u een tyleenslang van 16mm, 20mm, 25mm, 32mm of 40mm nodig? Bestel deze dan snel en gemakkelijk online. Denkt u ook aan een tyleen T-stuk om de slang aan te koppelen? Heeft u vragen over het gebruik van de tyleen of de pvc-koppeling? Neem contact op met ons via 31 (0) 546 706583 of info@depvcspecialist.nl.

Filter
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-36 van 127

per pagina
Filter
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-36 van 127

per pagina